Avondvierdaagse 2023

Scouting groep de zwervers liepen dit jaar mee met de avond 4 daagse. Van jong tot oud liepen we trots door het Asserbos. Halverwege de route op de eerste dag kwam ik in gesprek met een kind wiens school niet mee deed, dit omdat het om een school ging waar de scholieren net even ‘’anders’’ zijn.

Hij liep stevig door en ik vroeg me af hoe raar het eruit zou zien als iedereen de zelfde stappen nam of de zelfde schoenen droeg. Goede wandelschoenen zijn op zo’n dag belangrijk, het maakt niet uit hoe je schoenen eruit zien of hoe je je veters strikt als het einddoel maar in zicht is.

Niet iedereen heeft de beste wandelschoenen misschien zijn je veters geknapt of heb je geen profiel meer onder je zolen dan kan het zijn dat jou wandeling minder aangenaam is. Gelukkig zijn er dan leiding mee die weet hoe ze daar mee om moeten gaan.

Aan het einde van de avond toen we de finish hadden gehaald zag je vrolijke leden en dat was het doel van deze avonden.

Ik ben blij dat binnen onze scoutingvereniging de veiligheid is om met andere schoenen je pad te bewandelen, in je eentje of met anderen.

Laat een reactie achter