15-18 jaar

Opkomst vrijdags

19:30 -22:30 uur

Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze organiseren hun eigen programma en hun eigen expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en zijn er om helpt als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Jongeren van 15 tot 18 jaar.

Wil je ook je eigen plannen maken?

Word dan Explorer!

De opkomst is gemengd en op vrijdag van 19:30 tot 22:30 uur.  Onder begeleiding leren de Rowans en Sherpa’s hun eigen opkomst bedenken en te plannen. Tochten uitzetten, met hout en touw mooie/uitdagende bouwwerken maken. Een expeditie in binnen of buitenland behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Bij de RSA verveel je je nooit!

Pionier opkomst 3 mei 2019 "Eduardo Da Vinci brug"

De Explorers hebben als voornemen regelmatig een vlog te gaan maken. Deze vlogs zijn vervolgens hier te vinden;

Anniek

Dennis

Simone

Op NPK kamp

WAT IS HET NOORDELIJK PINKSTERKAMP?

Het Noordelijk Pinkster Kamp (NPK) is het grootste jaarlijks terugkerende scoutingkamp van Europa. Het hoofddoel van het evenement is het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van bestaande contacten met andere scoutinggroepen. Daarnaast is het ook gewoon een spannend en avontuurlijk kamp waarbij je kampeervaardigheden kunt leren en waarbij ook allerlei spellen en andere scoutingtechnieken aan bod komen.

App groep helpende handen

Af en toe kunnen we bij de Zwervers extra helpende handen gebruiken.

Hiervoor hebben we een whatsapp groep opgericht waar ouders of verzorgers kunnen zien welke hulp er nodig is. Je kan denken aan het helpen bij een opkomst of een opendag. Ook is er wel eens hulp nodig bij het schoonmaken of het wegbrengen van het afval naar milieupark Assen. Chauffers zijn bij ieder kamp welkom om de kinderen en het materiaal weg te brengen naar hun lokatie. De appgroep is puur functioneel en niet bedoeld vooralgemene reacties en discussies. Je kan je voor deze appgroep aanmelden door  ons een berichtje te sturen voorzien van je naam, naam van je kind en je 06 nummer. Wil je de appgroep verlaten dan kan dat uiteraard altijd op eigen gelegenheid.