7-11 jaar

Opkomst zaterdags

10:00 - 12:30 uur
14:00 - 16:30 uur

De welpen zijn 7-11 jaar oud en spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Welpen zijn jongens en meiden tussen 7 en 11 jaar.

Ze hebben zaterdagmorgen van 10:00 tot 12:30 opkomst in het Asserbos. Welpen baseren hun spel op Kiplins Junglebook. De welpen spelen diverse spellen in het bos; zoals bijvoorbeeld, vlaggenroof of een spel met zelfgebouwde hutten. Natuurlijk leren de welpen ook te werken met hout en touw, worden daar soms constructies mee gepionierd (zoals bijvoorbeeld vlotten) en draaien de welpen hun hand ook niet om voor een stoere hike.

Op kamp

Wat zou scouting zijn zonder kampen? Juist, de welpen houden deze traditie ook in stand. Jaarlijks gaan de welpen mee met:

Het Noordelijk Pinksterkamp(NPK)

De Welpenwet;

“Een welp speelt samen met anderen in de jungle.
Hij is eerlijk, vriendelijk, houdt vol en zorgt goed voor de natuur.”

Vragen?

Voor alle vragen over de welpen,
het programma en de opkomsten,
kun je contact opnemen met de leiding
via;

Zomer kamp Welpen 2020

Koningin Máxima bij kick-off 100 jaar welpen

Diamond
Teamleider
Ochtend programma
en materiaalmeester van de Welpen
Patrick
Leiding
Ochtend programma
Robert
Leiding
Ochtend programma
Inez
Hulp leiding
Ochtend programma
Marinde
Teamleider
Middag programma
Thijs
Leiding
Middag programma
Thijs Blokdijk
Leiding
Middag programma
Sem
Hulp leiding
Middag programma

App groep helpende handen

Af en toe kunnen we bij de Zwervers extra helpende handen gebruiken.

Hiervoor hebben we een whatsapp groep opgericht waar ouders of verzorgers kunnen zien welke hulp er nodig is. Je kan denken aan het helpen bij een opkomst of een opendag. Ook is er wel eens hulp nodig bij het schoonmaken of het wegbrengen van het afval naar milieupark Assen. Chauffers zijn bij ieder kamp welkom om de kinderen en het materiaal weg te brengen naar hun lokatie. De appgroep is puur functioneel en niet bedoeld vooralgemene reacties en discussies. Je kan je voor deze appgroep aanmelden door  ons een berichtje te sturen voorzien van je naam, naam van je kind en je 06 nummer. Wil je de appgroep verlaten dan kan dat uiteraard altijd op eigen gelegenheid.