5-7 jaar

Opkomst zaterdags

10:15 -12:15 uur

De bevers zijn kinderen van 5-7 jaar oud en spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie, waardoor kinderen zich ontwikkelen. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar?

Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij. De kinderen van ongeveer 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. 

Spelen in thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren. In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel. Ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof, Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.

Help de Bevers!

Zoals elke vereniging draait ook onze scoutingvereniging volledig op de inzet van vrijwilligers. Momenteel hebben wij te weinig leiding voor de bever speltak en hebben uw hulp hierbij nodig. 

je hoeft hier geen scouting ervaring voor te hebben. onze bevers hebben opkomst op Zaterdag tussen 10:15 en 12:15

Ondertussen blijven wij op zoek naar extra leiding. Bent u zelf geïnteresseerd om leiding te worden of weet u misschien iemand, dan mag u dat doorgeven aan het bestuur: bestuur@zwervers.nl

Spannend op kamp!

De bevers gaan normaal 3 keer per seizoen op kamp. We beginnen met 1 nachtje in ons eigen gebouw zodat ze alvast kunnen wennen aan het slapen op een matje en natuurlijk zonder papa en mama.  Tijdens de pinkstervakantie gaan de bevers 2 nachtjes naar het

In begin van de zomervakantie gaan we op zomerkamp 3 nachtjes slapen in een tent, dat wordt zeker dikke pret.

Zomer kamp Bevers 2020

De leiding

De leiding zorgt voor leuke, gezellige, actieve en ook leerzame opkomsten, meestal in het thema van hotsjietonia. Af en toe is 1 van de leiding verkleed als een themafiguur. Onze leiding hebben allemaal een verklaring van goed gedrag, hebben de nodige competenties gehaald om goed leiding te kunnen geven. De nodige EHBO/BHV kennis is aanwezig. Tijdens de opkomst zorgt de leiding dat alles veilig verloopt en dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft
Jacqueline
Leiding
Chris
Hulpleiding

Kom kijken wat we doen!

Natuurlijk ben je altijd welkom om een keertje te komen kijken, dan kan je met de start van het volgende seizoen gelijk meedraaien. Onze opkomsten in het Asserbos zijn op Zaterdag van 10:15 tot 12:15 uur. We kunnen ons voorstellen dat je eerst even een paar keer wilt komen kijken en mee doen.  Daarom mag je voordat je lid wordt eerst 3 opkomsten met de speltak van jou leeftijd mee doen. Maak daarvoor wel eerst even een afspraak met de leiding.  Na 3 keer zal de leiding je vragen of je lid wil worden.

App groep helpende handen

Af en toe kunnen we bij de Zwervers extra helpende handen gebruiken.

Hiervoor hebben we een whatsapp groep opgericht waar ouders of verzorgers kunnen zien welke hulp er nodig is. Je kan denken aan het helpen bij een opkomst of een opendag. Ook is er wel eens hulp nodig bij het schoonmaken of het wegbrengen van het afval naar milieupark Assen. Chauffers zijn bij ieder kamp welkom om de kinderen en het materiaal weg te brengen naar hun lokatie. De appgroep is puur functioneel en niet bedoeld vooralgemene reacties en discussies. Je kan je voor deze appgroep aanmelden door  ons een berichtje te sturen voorzien van je naam, naam van je kind en je 06 nummer. Wil je de appgroep verlaten dan kan dat uiteraard altijd op eigen gelegenheid.