11-15 jaar

Opkomst zaterdags

13:30 -16:30 uur

Scouts zijn 11 tot 15 jaar oud en spelen niet meer in een themaverhaal, zoals bij de bevers of de welpen wel het geval is. Tijdens (zomer)kampen kan er bijvoorbeeld wel gebruik worden gemaakt van een thema. Er zijn tal van manieren om een gaaf programma te bieden aan deze leeftijdsgroep.

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar...en zin in actie?

Meld je dan aan bij De Zwervers in Assen!

Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert.
Ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! 
Als jeugdlid van 11 tot en met 15 jaar heet je bij de scouting een ‘scout’. Dan ben je niet meer bezig met het spelen in een thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. De verschillende activiteitengebieden zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en je elke week iets anders doet.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat je als scout (een deel van) een opkomst leert organiseren. Zo word je als scout steeds meer zelfstandig en word je voorbereidt op de volgende speltak ‘de Explorers’. Bij de Explorers organiseer je je opkomsten volledig zelfstandig samen met de andere Explorers. Hier heb je dan ook geen leiding meer maar begeleiding. Op deze manier blijf je je binnen de scouting ontwikkelen op een leuke en gezellige manier.

Zomer groepskamp Ommen 2021

Voor alle vragen over de scouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding;

Wim
Teamleider
Bram
leiding
Daniël
Leiding
Merlijn
Leiding

App groep helpende handen

Af en toe kunnen we bij de Zwervers extra helpende handen gebruiken.

Hiervoor hebben we een whatsapp groep opgericht waar ouders of verzorgers kunnen zien welke hulp er nodig is. Je kan denken aan het helpen bij een opkomst of een opendag. Ook is er wel eens hulp nodig bij het schoonmaken of het wegbrengen van het afval naar milieupark Assen. Chauffers zijn bij ieder kamp welkom om de kinderen en het materiaal weg te brengen naar hun lokatie. De appgroep is puur functioneel en niet bedoeld vooralgemene reacties en discussies. Je kan je voor deze appgroep aanmelden door  ons een berichtje te sturen voorzien van je naam, naam van je kind en je 06 nummer. Wil je de appgroep verlaten dan kan dat uiteraard altijd op eigen gelegenheid.