Anoeschka, oudervertegenwoordiger Scouts

Elke speltak heeft in principe één oudervertegenwoordiger, voor de Zwervers hebben we  vier oudervertegenwoordigers(Bevers, Welpen, Scouts en Explorers). Deze oudervertegenwoordigers zijn ouders van kinderen die bij die speltak zitten. De oudervertegenwoordigers vertegenwoordigen, de naam zegt het al, de belangen van de kinderen die lid zijn van de groep, en daarmee indirect ook de belangen van de andere ouders. Ze vergaderen mee in de groepsraad en zijn aanspreekpunt voor de andere ouders. Andere ouders die bepaalde punten willen aankaarten, kunnen bij de oudervertegenwoordiger terecht. Inbreng kan heel divers zijn, variëren van praktische zaken tot het overbrengen van meningen en belevingen van andere ouders. Verder kunnen we als oudervertegenwoordiger op incidentele en vrijwillige basis groepsactiviteiten ondersteunen, zoals het overvliegen of een nieuwjaarsborrel. Dat er oudervertegenwoordigers in het leven zijn geroepen, heeft alles te maken met de status van “vereniging” van een scoutinggroep. In een vereniging hebben de leden invloed op het gevoerde beleid. De leden van een scoutinggroep zijn echter voor een groot deel minderjarig. Daarom nemen hun ouders, de wettelijke verantwoordelijken van de kinderen, die invloed in hun plaats over. Vliegt het kind over naar een andere speltak, of gaat het van Scouting af, dan legt de oudervertegenwoordiger deze functie neer.

Waar hou je je op dit moment mee bezig bij de Zwervers?
Ik ben oudervertegenwoordiger van de welpen.
Wat is jouw scouting specialiteit?
Ik heb geen tot weinig ervaring met scouting, al vind ik het wel ontzettend leuk om te leren en te zien wat ze allemaal doen bij scouting.
Waarom ben je oudervertegenwoordiger geworden?
Ik ben oudervertegenwoordiger geworden om zo iets bij te kunnen dragen op scouting en wat meer betrokken te zijn. Tevens vind ik het erg fijn als de communicatie lijntjes wat korter en duidelijker zijn zodat iedereen snel op de hoogte is. Ook kan iedereen met vragen bij mij terecht en zal ik zo snel mogelijk zorgen dat daar antwoorden op komen, in de hoop dat de leiding zoveel mogelijk met de kids bezig kunnen Zijn.
Wat doe je buiten de scouting nog meer?
Ik ben moeder van twee jongens, waaronder Silvan die bij de welpen zit. Verder houd ik erg van wandelen en genieten van de natuur. Al geniet ik minstens zoveel van lekker op een terras zitten of heerlijk in de tuin met een goed boek. En nog een grote hobby van mij is schilderen. Wat ik wekelijks in les vorm doe.
Anoeschka
Anoeschka is de moeder van Silvan.
Voor vragen of informatie kunt u o.v.v. de groepstak mailen naar ovw@zwervers.nl

Een oudervertegenwoordiger heeft geen rol als vertrouwenspersoon binnen de Zwervers,
Zie hiervoor;