Leuk dat je er aan denkt om

lid te worden van onze Scoutinggroep.

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

We kunnen ons voorstellen dat je eerst even een paar keer wilt komen kijken en mee doen. Daarom mag je voordat je lid wordt eerst 3 opkomsten met de speltak van jou leeftijd mee doen.

Na 3 keer zal de leiding je vragen of je lid wil worden.

Wordt je lid dan zal je per e-mail van de ledenadministratie de inschrijfformulier en machtigingsformulier voor de contributie ontvangen.
Voor een nieuwe uniform, das, installatietekens, enz, enz lees dan eerst dit document;

Ga vervolgens naar de Scoutschop(svp klikken op de foto “alles voor je installatie”).

Vraag de speltakleiding voor meer informatie en mogelijkheden.

Je blijft lid totdat je je afmeld bij de ledenadministratie, of als je ouder bent geworden dan 18 jaar en geen leiding of bestuurslid wilt worden. De lidmaatschap voor jeugdleden bedraagt € 35,00 per kwartaal. Opzeggen kan alleen bij de ledenadministratie en dient 1 maand voor het einde van het kwartaal gedaan te worden. De ledenadministratie stuurt altijd een bevestiging terug.

Meedoenpremie

Heeft u laag inkomen dan komt u wellicht in aanmerking voor de meedoenpremie. De Meedoenpremie is in iedergeval beschikbaar in de gemeente AA & Hunze, Assen en Tynaarlo. Via deze link vindt u meer informatie over de meedoenregeling. Wanneer u in aanmerking komt voor de meedoenpremie kunt u via een speciale website de contributie betalen. De contributie wordt dan direct door de gemeente naar onze scoutinggroep over gemaakt en kost u helemaal niets. Neemt u wel even contact met onze penningmeester op wanneer u op deze manier betaald. Schaam u hier niet voor!